tuore, maukas, puhdas & terveellinen
 

miniversot pähkinänkuoressa

 
 
tuotekuva 01.jpg

Mitä ne ovat?

Miniversot ovat nimensä mukaisesti minikokoisia kasvien versoja. Miniversoissa yhdistyvät tuoreus, maku, puhtaus, terveellisyys ja ekologisuus. Kaikki tuotteemme viljellään paikallisesti omin käsin siemenestä rasiaan.

Siementen idettyä miniversot työntävät juurensa maahan, jonka jälkeen ne saavat kasvaa 1 - 2 viikkoa. Tämän jälkeen kasveista kerätään varsi ja ensimmäiset lehdet, eli sirkkalehdet. Miniversot poikkeavat iduista niin maultaan, ulkonäöltään kuin ravintoarvoiltaankin. Miniversoissa on mm. klorofylliä huomattavasti enemmän, kuin iduissa. Miniversoja on täysin turvallista syödä raakana.

 

Tuore ja maukas

Miniversomme toimitetaan aina tuoreena ja ne säilyvät jääkaapissa raikkaina 1 - 2 viikkoa kasvilajista ja olosuhteista riippuen. Miniversot korjataan juuri silloin, kun ne ovat maukkaimmillaan. Jokainen kasvilaji maistuu erilaiselta ja mielenkiintoiset makuyhdistelmät saadaan sekoittamalla eri miniversoja keskenään. Miniversot sopivat naposteluun, salaatteihin, leivälle, smoothieen, koristeluun tai ruoanlaittoon.

 

Puhdas,
terveellinen & ekologinen

Kaikki miniversomme viljellään puhtaassa turvekasvualustassa pelkkää vettä ja valoa käyttäen. Miniversoissa saattaa olla hyvin pieniä jäämiä turvetta ja tästä syystä suosittelemme kevyttä huuhtelua juuri ennen käyttöä.

Tutkimusten mukaan miniversot sisältävät monta kertaa enemmän ravintoaineita ja vitamiineja, kuin täysikasvuiset vihannekset. Miniversot ovat hyviä C-, E- ja K-vitamiinien sekä proteiinin lähteitä. Miniversoja voi hyvällä syyllä kutsua kotimaiseksi superfoodiksi.

Lyhyen kasvuaikansa ja erilaisten kasvuolosuhteiden ansiosta miniversojen hiilijalanjälki on etenkin talvella pienempi, kuin esimerkiksi kasvihuoneessa viljeltävillä lehtisalaateilla, kurkuilla tai tomaateilla. Kannustamme asiakkaitamme kierrättämään tuotteidemme myyntirasiat muovinkeräykseen ja myös tällä tavalla vähentämään tuotantomme ympäristökuormitusta.