tuore, maukas, puhdas & terveellinen
 

miniversot pähkinänkuoressa

 
 
tuotekuva 01.jpg

Mitä ne ovat?

Miniversot ovat nimensä mukaisesti minikokoisia kasvien versoja. Miniversoissa yhdistyvät tuoreus, maku, puhtaus, terveellisyys ja ekologisuus. Kaikki viljely tapahtuu käsityönä paikallisesti Lammilla.

Sadon korjaamme minikokoisena, sillä silloin maku ja ravintoarvot ovat parhaimmillaan.

 

Tuore ja maukas

Miniversomme toimitetaan aina tuoreena ja ne säilyvät jääkaapissa raikkaina 1 - 2 viikkoa kasvilajista ja olosuhteista riippuen. Miniversot korjataan juuri silloin, kun ne ovat maukkaimmillaan. Jokainen kasvilaji maistuu erilaiselta. Miniversot sopivat naposteluun, salaatteihin, leivälle, smoothieen, koristeluun, maustamiseen, ruoanlaittoon jne.

 

Puhdas,
terveellinen & ekologinen

Kaikki versomme viljellään turvepohjaisessa kasvualustassa puhdasta vettä ja auringonvaloa käyttäen. Viljelytavasta johtuen versoissa saattaa olla hitusia turvetta mukana ja tästä johtuen suosittelemme huuhtelemaan tuotteen, mikäli itse koet sen tarpeelliseksi. Toisin kuin iduissa, versoissa ei ole samanlaista hygieniariskiä haitallisten bakteerien suhteen.

Lyhyen kasvuaikansa ja erilaisten kasvuolosuhteiden ansiosta miniversojen hiilijalanjälki on etenkin talvella pienempi, kuin esimerkiksi kasvihuoneessa viljeltävillä lehtisalaateilla, kurkuilla tai tomaateilla. Kannustamme asiakkaitamme kierrättämään tuotteidemme myyntirasiat muovinkeräykseen ja myös tällä tavalla vähentämään tuotantomme ympäristökuormitusta.

Tutkimusten mukaan miniversot sisältävät monta kertaa enemmän ravintoaineita ja vitamiineja, kuin täysikasvuiset vihannekset. Miniversot ovat hyviä C-, E- ja K-vitamiinien sekä proteiinin lähteitä. Miniversoja voi hyvällä syyllä kutsua kotimaiseksi superfoodiksi. Huomaathan, että eri kasvien versoilla on erilaiset ravintoarvot.

 
02 rasiat tuotekuva 02 (2).jpg